fbpx

Print indoor sau outdoor?

Print indoor sau outdoor?

0 Comments

 

Intre print indoor sau outdoor

Pentru 2022 ne-am propus să oferim print indoor sau outdoor de cea mai buna calitate la preturi competitive. Punem la dispoziţia clienţilor finali sau agenţiilor interesate mai multe tehnologii de print. Produsele imprimate de noi se pot clasifica (după locaţia expunerii) în reclame indoor sau outdoor. Printul outdoor se pretează unei expuneri îndelungate în mediul exterior, aici vorbim de bannere și meshuri pe clădiri.

Aceasta nu înseamnă că printurile noastre pentru interior nu vor rezista la razele soarelui sau la ploaie. Oferim protecţie suplimentară UV doar dacă este cazul, la solicitarea dvs expresă, pentru optimizarea costurilor. De regulă reclamele pentru outdoor au dimensiuni mari, deoarece ajung sus pe clădiri şi vor fi privite de la distanţă,. Printurile indoor au dimensiuni mai mici, necesitand rezoluţii mai bune, fiindcă se văd de aproape. În ultima perioadă clasificarea teoretică printuri indoor – outdoor este depășită de tehnologiile apărute.

Cerneala latex de la HP, de exemplu, la bază o cerneală pigment. Aceasta conţine particule microscopice de polimeri care vor forma la suprafaţa maerialului un film. Acest film protejează pigmenţii de culoare de acţiunea apei sau a razelor solare. Şi iată cum o cerneală destinată imprimărilor de reclame pentru interior se poate folosi și pe materiale destinate expunerii la exterior. Așa că mai nou nu mai vorbim de printuri pentru indoor sau outdoor ci de calitate indoor (peste 1200 dpi) sau calitate outdoor (uzual 360 dpi, la noi 720 dpi).

Imprimante pentru print indoor sau outdoor

La COLORIM SIGN Cluj, deținem toate aceste tehnologii (ne puteți vizita, ca să vă convingeți, la hala noastră din Piata 1 Mai nr. 3, incinta CARBOCHIM). Printerele folosite de noi sunt calibrate pentru o bună reproducere a culorilor. Color-managementul este verificat şi recalibrat periodic; astfel, vă stăm la dispoziţie cu cinci imprimante. Ele vin echipate cu cerneluri latex, eco-solvent, dye şi pigment. Dimensiuni ale rolei între 42 si 60 inch și rezoluții între 1200 și 1440 dpi.

Pentru printuri indoor sau outdoor mari, rezistente la exterior, vă stăm la dispoziţie cu nu mai puțin de trei echipamente.

Roland, două la 2,65m laţime, AJ-1000 pentru banner şi mesh (inclusiv fără suport) la rezoluția de 720 dpi, şi un Roland XF la 64 inch (1,62m).  Ajutate de patru echipamente de finisat: 2 roboţei Leister pentru sudat (cu aer cald) şi tivit bannere + meshuri două laminatoare pentru autocolantele imprimate de noi.

Tiparul digital.

În categoria printului indoor intră şi posterele / flyerele realizate pe presa noastră digitală Konica-Minolta c7000. Un echipament producţie cu o viteza de 70 pagini A4 /minut – la o dimensiune maximă a colii 33x50cm. Managementul de culoare este asigurat de controllerul EFI Fiery IC-413. Presa digitală operează cu hârtii și cartoane de la formatul A5 până la SRA3 (maxim 330 x 487 mm) și greutăți între 64 la 300 gr.

 

About marius

    You May Also Like

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *