fbpx

Tapet personalizat

Tapet personalizat

0 Comments

Tapetul personalizat este ideal pentru decorul birourilor, gradinitelor, spitalelor sau scolilor. Este usor adaptabil nevoilor zonelor unde se decoreaza. După câteva probe de tapet personalizat printat cu eco-solvent (produs final cunoscut sub denumirea de foto-tapet), am ajuns la concluzia că este un domeniu care suportă multe, sunt mulți pseudo-specialiști și puțini meseriași.

In functie de tipul de suport tapetul poate fi:

Tapet decorativ vinilicAvantajele: o durata mare de viata, este lavabil in totalitate si are rezistenta mare la uzura. Dezajante: nu permite peretelui sa respire si contine polimeri sintetici care pot elibera substante periculoase, de aceea este recomandat ca inainte de a cumpara tapetul sa cititi cu atentie instructiunile si sa va asigurati ca a fost produs in conformitate cu normele europene in domeniu.

Tapet vlies (din fibre netesute) principala a sa este materialul suport special, format din fibre netesute (vlies) care permite montajul cu usurinta pentru ca adezivul se aplica doar pe perete. Acest tip de material prin suportul lui lasa peretele sa respire ferindu-l de condens si mucegai. Se aplica cu usurinta fara sa lase bule. Se indeparteaza foarte usor – nu este nevoie sa fie umezit si nu lasa reziduuri pe perete

Tapet pe suport de hartie  Este fabricat din doua straturi: suportul ce constituie baza, care este din hartie si stratul superior imprimat care poate fi: hartie, spuma vinilica, PVC sau fibre textile. Avantaje: pretul este accesibil si are o durabilitate medie

Tapetul din fibra de sticla reprezinta un mod profesional de decorare a peretilor, prezentand o multitudine de avantaje , ceea ce il transforma in alegerea perfecta pentru amenajarea birourilor, spitalelor, clinicilor, gradinitelor a spatiilor rezidentiale, dar si pentru camerele persoanelor ce sufera de diverse alergii. Nu este toxic, este rezistent, multifunctional si prietenos cu mediul. Dezavantaje costuri ridicate, maleabilitate scazuta, se consuma o cantitate mare de vopsea lavabila atunci cand este zugravit iar indepartarea este dificila de pe pereti

Tipuri de materiale de tapet printabile:

Pentru tapet personalizat sunt puse la dispozitie in functie de necesitati o gama variata de materiale pe care se poate imprima.

Folie polimerică din PVC alb mată, embosată, cu grosimea de 160 microni. Tapet printabil neadeziv, realizat din hârtie. Textura este netedă, cu aspect de lână. Greutatea este de 150 g/mp. Tapet printabil nețesut, neadeziv, realizat din hârtie. Greutatea este de 195 g/mp. Tapet printabil neadeziv, realizat din hârtie satinată, cu suprafața fină și grosimea de 243 microni. MACtac Wall Wrap Canvas este un tapet adeziv din PVC pentru decorarea pereților interiori sau a pieselor de mobilier. Are o textură de canvas mat.

Ce înseamnă de fapt tapet personalizat?

Tapetul este un element de design care poate schimba complet infatisarea unei incaperi. Fie ca ai un birou sau locuita, de ce sa cumperi din magazin un tapet cu un design predefinit, cand iti poti crea propriul model de tapet? Creeaza zone de interes prin personalizarea tapetului fie ca este o sala de sedinte sau de asteptare. Tapetul nu se limiteaza doar la decorarea peretilor, el este un material foarte versatil se poate aplica atat pe pereti cat si pe mobila sau usi schimband imaginea unei camere in cateva minute.

O altă întrebare este unde pui tapetul?

Tapetul personalizat trebuie sa se armonizeze cu spatiul pe ca dorim sa il decoram. Pentru camere mici, evita tapetul cu modele mari, pentru ca spatiul va parea si mai strans. Sunt mai potrivite cele cu desene micute, in culori deschise sau cu dungi subtiri. Cu cât sunt mai mici desenele de pe tapet, cu atât este mai bine pentru spaţiile de bloc! Desenele mari încarcă mult şi îţi vor da impresia că totul e mic şi aglomerat. Dar motivele decorative mărunte sau în nuanţe discrete conferă textură, varietate şi chiar eleganţă. Dacă doreşti să imprimi un perete întreg cu o imagine, poţi simula o privelişte care s-ar putea vedea de pe balcon. Chiar dacă încăperea nu are balcon, poţi sugera acest element lipsă prin încadrament, şi simula o adâncime.

 

About marius

    You May Also Like

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *