fbpx

Super-imprimante

Super-imprimante

0 Comments

Imprimantele de format mare au contribuit semnificativ la dezvoltarea producției publicitare. Formatele mari includ orice imprimante conectate la computer care pot imprima role cuprinsă între 45 și 500 de cm. Imprimantele A4 și A3 sunt considerate de birou. Deja de la A2 încolo, cele care au opțiunea de imprimare în rolă se numesc imprimante wide format și se folosesc la reproducerea posterelor. În funcție de producător, există și termeni ultra-large format sau extra-large, pentru imprimantele profesionale sau industriale care intră deja în categoria plotterelor (după primele aplicație ale formatelor mari, plottarea planșelor sau a planurilor cartografice). Mai departe de atât, plotterele care imprimă role cu lățimi de peste 100 inch (>254 cm) sunt denumite super imprimante.

La Colorim avem două super imprimante profesionale de la cel mai prestigios producător japonez (Roland AJ-1000) care admit material de 270 cm și imprimă imagini de 264 cm lățime x maxim 5000 cm lungime. Materialele folosite sunt Samba (BE.TEX, FR), polyplan, mesh, prelate auto, Printurile de mari dimensiuni se utilizează deja în mod curent pentru tipărirea de postere, tapet, la colantări auto, planuri de construcție, scheme de circuite și diverse pancarte / amenajări pentru expoziții.

Imprimantele de format mare folosesc tonere sau variante de tehnologii cu cerneală pentru a imprima imagini mari și foarte mari. Acestea par mai economice decât alte metode primare de imprimare, cum ar fi serigrafia, atunci când vine vorba de tipărirea unor cantități reduse sau pe termen scurt, dar acest lucru depinde de tipul suportului, de numărul de tipăriri / rolă și de dimensiunea tiparului.

Mașinile de tipar în format mare sunt concepute pentru imprimarea pe coli de imprimare care se alimentează în mod incremental în loc de utilizarea unor role individuale. Iată mai jos tehnologiile de imprimare de mare format utilizate în mod curent:

1. Imprimante cu cerneluri pe bază de solvent (sau eco-solvent)

Imprimantele cu jet de cerneală pe baza de solvent sunt opțiunea ideală pentru producerea graficii expuse la exterior. Sunt versatile și oferă durabilitate fără probleme. Cu toate acestea, experții consideră mai nou că acestea sunt periculoase pentru operator din cauza degajărilor de solvent care se produc în timpul imprimării și necesită instalarea unei aerisiri speciale. Imprimantele cu jet de cerneală cu eco-solvent sunt disponibile pe piață deja de ceva timp.

Din cauza acestor degajări, imprimantele cu jet de cerneală cu solvent nu sunt potrivite pentru utilizarea în birou, ci în hale industriale dotate cu instalație de aerisire. Un avantaj al acestor imprimante față de imprimantele cu jet de cerneală pe bază de apa este însă că sunt mai puțin costisitoare. Imprimantele cu jet de cerneală cu solvent utilizează, de asemenea, suporturi mai puțin costisitoare pentru tipărire și de aceea industria de semnalistică a continuat să investească în ele.

2. Imprimante cu jet de cerneală pe baza de apă

Acestea sunt cele mai comune imprimante de format larg de pe piață. După cum sugerează și numele, apa este componenta de baza a cernelii utilizate de aceste imprimante. Cercetări recente indică faptul că piața de print va continua să stimuleze creșterea cererii pentru acest tip de imprimante, fie că vorbim de tehnologia bubble-jet (dezvoltată de HP și canon) sau piezo (Epson). Aceste echipamente adresează cele mai mari rezoluție pentru a oferi tipărire rapidă, apelând la tot mai multe capete de imprimare. Aceste imprimante sunt ideale pentru imprimarea atât a materialelor exterioare, cât și a celor interioare, iar cu laminare se pot crește longevitatea afișelor. Aceste imprimante domină piața în artele plastice, imprimarea fotografică, designul grafic și mostrele înainte de tipar (proofer-e). Ușurința utilizării și calitatea fotorealistică a imaginii sunt avantajele imprimantelor pe bază de apă.

3. Imprimante cu jet de cerneală și lămpi UV

Imprimantele cu jet de cerneală expusă la UV sunt cea mai nouă tehnologie de imprimare în format mare. Mecanismul de uscare a cernelii în imprimantele UV este diferit de cel utilizat în imprimarea cu cerneală pe bază de solvent. Aceste imprimante folosesc raze ultraviolete pentru a fixa cerneala și pentru a forma un strat solid pe media de imprimare. Unele caracteristici ale imprimantelor UV sunt similare cu cele ale imprimantelor cu solvent, dar cernelurile lor sunt mai costisitoare decât cele utilizate în imprimantele cu cerneală pe baza de apă (mai ales în cazul în care se folosește varianta de cerneală flexibilă). Cu imprimantele UV, agențiile de publicitate pot imprima imagini durabile in exterior chiar și fără laminare.

4. Imprimante bublle-jet latex

hp 25500Aceste printere sunt ideale pentru crearea de lucrări durabile în exterior, la calitate a imprimării de interior. Imprimantele latex folosesc cerneluri pe bază de rășini și polimeri (latex), reprezentând cele mai recente inovații în industria de imprimare de format mare. Formula pe bază de apă a cernelurilor pe bază de rășini și latex reduce impactul imprimării asupra mediului. Ventilarea suplimentară nu este o cerință, întrucât cernelurile latex sunt pe bază de apă.

Grafica tipărita cu imprimante latex este durabila și de o mai bună rezoluție în comparație cu imaginile tipărite cu imprimante cu cerneală solvent, chiar dacă tonurile culorilor sunt ceva mai fade. Imprimantele latex pot imprima pe aproape toate materialele pe care imprimantele cu cerneală pe baza de solvent le pot imprima. Costul lor este mai putin competitiv, dar continuă să scadă pe măsură ce agențiile de publicitate și centrele de print-on-demand sau cei din producția publicitară îmbrățișează acest nou format de imprimare.

5. Imprimante cu sublimare

Aceste imprimante utilizează un proces de tipărire care permite transferul colorantului pe rola sau pe foaie, țesături, plastic, perspex colorat sau carduri. Singurul avantaj al imprimantelor de sublimare a coloranților este că imprimările se usucă imediat ce are loc transferul. Este o tehnologie de imprimare digitală care este compatibilă cu produsele din polimer și substraturile acoperite cu poliester.

Imprimantele cu sublimare sunt utilizate pentru imprimarea de steaguri, pancarte, decorațiuni pe articole de îmbrăcăminte, căni de ceai, plăci și huse de telefon mobil. Aceste imprimante folosesc sublimarea, unde presiunea și căldura sunt aplicate cernelii în stare solidă printr-o reacție care nu trece prin faza lichidă. Colorim Sign SRL este firma din Cluj la care găsiți toate aceste variante de imprimare disponibile, iar alegerea tehnologiei potrivite pentru aplicația dvs se face prin consultare directă.

About marius

    You May Also Like

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *