Prelate TIR

Prelate TIR

0 Comments

Pe final de 2023, flota de echipamente operată de COLORIM, bazată până acum pe imprimante ecosolvent Roland și latex de la HP, completată de printere mild-solvent Flora, s-a îmbogățit cu cel mai nou model de la Mimaki: SWJ-320EA. Din dorința de a oferi clientilor clujeni (ca și celor din Ardeal și restul României) imprimări cât mai rezistente, am ales cerneala solvent  de la Mimaki, fabricată în Japonia.

Dacă pe imprimantele Flora foloseam deja cerneală Spicy de la Chimigraf (made in Spain), ne-am dorit să putem oferi clienților nu doar rezistență mare la exterior, ci și maxim de calitate a imprimării. Asta deoarece prelata este un material scump, care suportă prelucrări destul de costisitoare (suduri termice, întărituri, aplicarea elementelor de fernonerie), astfel că trebuie să reziste în timp.

Cum se imprimă prelata PVC?

O prelată de camion bine făcută trebuie să îndeplinească cel puțin șapte criterii, enumerate aici. Nici imprimarea prelatelor TIR nu este pentru amatori. Pentru ca să reziste culorile în timp, este nevoie atât de materiale special tratate pentru imprimare, dar și de cerneluri anume. O imprimare oarecare (cu cerneală ecosolvent) rezistă pe prelata TIR doar între 6 luni și 1 an, la exterior, fără protecții suplimentare.

Printul UV poate rezista chiar mai puțin de 6 luni pe flexibile; dar poate nici nu este nevoie de mai mult pentru publicitatea convențională, aceasta fiind o formă de comunicare pe termen scurt și mediu. Problema la prelata TIR este că după 6 luni imaginile imprimate în mod obișnuit pe aceste textile impregnate cu PVC se ȋngălbenesc și, după circa un an, imaginile depuse cu un echipament convențional încep să se estompeze.

Nici un transportator nu-și dorește așa ceva, de aceea preferata prelatierilor din România rămâne cerneala solvent sau mild solvent. Din păcate pentru cei care prelucrează prelate, majoritatea echipamentelor de acest tip sunt destul de uzate tehnic și, rămase fără suport service, cele mai multe sunt trase pe dreapta. La COLORIM Cluj există încă un printer Flora LJ-320p cu 8 capete Spectra Polaris bine întreținut și revizuit pentru prelungirea duratei de funcționare.

De asemenea, pentru prelate TIR imprimate la rezoluții mari, de peste 1000 dpi, am instalat recent ultimul model al japonezilor la Mimaki, SWJ-320EA. Succesor al legendarului Mimaki SWJ-320 S4, modelul 320 EA produce imprimări de înaltă definiție și rezoluție (900 x 1200 dpi). COLORIM poate garanta astfel rezultate excelente, fără aspectul neclar caracteristic cernelurilor solvent depuse cu capete de imprimare vechi (Xaar, Seiko).

Cum procedăm la Cluj?

Noul echipament de imprimări prelate TIR Mimaki SWJ instalat recent la Cluj este prevăzut cu capete Ricoh de generație nouă, dispuse intercalat, care depun picături de cerneală cu dimensiuni variabile (7-25pl) pe substraturi cu o grosime maximă de 1 mm și lățimi de rolă de 3.2m. Astfel, la Colorim putem imprima pentru dumneavoastră în timp util flote de prelate TIR, fără rabat de la calitate.

Avem rezultate excelente (putem trimite probe celor interesați) pe materiale tip Panama de la Sioen, Mehler sau Giovanardi. Serviciul nostru de imprimare prelată TIR se adresează atât transportatorilor, cât și prelatierilor. Pentru transportatori, este suficient să ne contactați și să ne furnizați câteva detalii despre autocamioanele folosite și prelata dorită, ca să vă punem în legătură cu o firmă specializată în confecționarea prelatelor.

Aceștia vor face măsurătorile necesare și ne vor consulta la partea de imprimare a prelatei. Pentru firmele specializate, colaborăm cu toți furnizorii relevanți de prelată auto, aceștia livrând rolele alese de către prelatieri direct la sediul nostru, de unde le putem expedia, a doua zi de la confirmarea graficii, materialul gata imprimat și uscată. Lucrăm pe bază de contract cu firmele de curierat Transilvania Post și CARGUS.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Us Now!