fbpx

Imprimante Latex vs Eco-solvent

Imprimante Latex vs Eco-solvent

0 Comments

O nouă invenţie de la producătorii respectiv Canon şi HP, vine să tulbure piaţa printului de mare format. Imprimantele clasice pentru outdoor au ieşit de sub influenţa solventului agresiv prin formule tot mai evoluate de cerneală. De la low-solventul vândut de Seiko şi HP în modelele cu s la sfârşit (64s, 100s, 9000s, 10000s) până la eco-solventul promovat de cei de la Roland.

Cerneală HP latex sau Canon UV-gel

Este vorba de formula de cerneală pigmentată ultra-rezistentă la outdoor, denumită de către HP latex şi de către Canon UV-gel. Sunt denumiri comerciale care prind la retailerii din industria alimentară, în spitale, școli, restaurante și alte spații publice. Oricum cerneala de acest tip nu va putea imprima pe cafea sau torturi, de exemplu. Este mai prietenoasă cu mediul, dar nici nu se poate mânca, încă.

Singurul avantaj real este pentru angajaţii print-shop-urilor mici, care nu vor mai inhala solvent. Însă în firmele mari, unde HP-urile sunt de regulă a doua sau a treia imprimantă, efectul rămâne. Şi asta pentru că, există încă o gamă limitată de medii de printare potrivite imprimării cu latex, iar acestea sunt mai scumpe. De asemenea, şi consumurile energetice mari reprezintă, cel puţin pentru patronii print-shopurilor, un dezavantaj.

HP Designjet L25500

Acestea fiind zise, să trecem în revistă primele modele de imprimante latex, cu deosebirile dintre acestea. HP Designjet L25500 a fost prima versiune de latex scoasă pe piaţă de HP, în toamna anului 2009. În iarna-primăvara lui 2019, producătorii HP anunța că nu mai oferă suport tehnic și piese de schimb pentru acest model. Fiind listat ca discontinued, urmând a mai vinde pentru L25500 doar piesele aflate în stoc.

HP L25500

HP L25500 a fost construit pe un șasiu de Z6100. De la el a preluat capetele de imprimare, mergând doar cu 6 culori CMYK+light-urile. Ceva mai reușit, HP L26500 prelua șasiul de la Z6200, păstrând aceleași 6 capete de imprimare. Venind cu o formulă de cerneală îmbunătățită, HP 792, în loc de HP 789.

HP L260

Asta însemna un luciu mai bun al cernelii, o viteză ceva mai bună a imprimării, încălzire puțin mai rapidă. Pentru a ușura imprimarea bannerelor a adus îmbunătățiri la take-up . Seria a fost redenumită mai târziu HP L260 (va urma).

About marius

    You May Also Like

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *