Bannerul publicitar

Bannerul publicitar

0 Comments

Bannerul este un englezism folosit în publicitate, preluat via franțuzescul baniere, cu origini germanice, de fapt – vezi gothicul bandwa sign; acest termen cosmopolit sau neologism a fost folosit inițial în publicitatea stradală, ca un instrument de marketing folosit de companiile puternice. Ca definiție, bannerul este o fâșie mare de pânză sau de vinil, amplasată pe o clădire sau într-un loc vizibil, care afișează o reclamă, comunică mesaje cheie, promovează evenimente și  atrage atenția asupra brandului.

Ca urmare a dezvoltării publicității online, conceptul a fost preluat de bannerele web, care sunt afișaje graficw dreptunghiulare care se întind (mai ales) în partea de sus, de jos sau pe părțile laterale ale unui site web. Tipul orizontal de web banner se numește „clasament”, în timp ce bannerele verticale sunt numite „zgârie-nori”; le vedeți pe barele laterale ale unei pagini web.

Caracteristici comune bannerelor web și  outdoor

  1. Sunt bazate mai degrabă pe imagini decât pe text
  2. Au formă dreptunghiulară
  3. Se amplasează în zonele cu maximă vizibilitate ale unei locații fizice sau website
  4. Reprezintă o formă populară și eficientă de publicitate

Există o întreagă tehnică și psihologie a concepției de bannere care se bazează pe utilizarea inteligentă a culorilor. Culorile vii și bine alese nu doar atrag privirile, ci și transmit emoții și mesaje fără cuvinte. De la roșu aprins, care sugerează energie și pasiune, până la albastru calmant, care evocă încredere și profesionalism, paleta de culori joacă un rol crucial în crearea unei impresii puternice.

Alege un design creativ pentru bannerul tău

Designul creativ este cheia pentru a face ca o banner să iasă în evidență. Formele inovatoare, fonturile distinctive și elementele grafice bine plasate contribuie la crearea unei estetici captivante.

Simplitatea în design este adesea eficientă (less is more), asigurându-se că mesajul este clar și ușor de înțeles în timpul unei priviri rapide. La COLORIM designul este un punct forte: deviza noastră fiind imprimăm de toate, dar nu oricum!

Materiale durabile și de calitate pentru bannerul tău outdoor

Bannerele trebuie să reziste condițiilor meteorologice variate, de la soare arzător și ploi puternice la vânturi puternice. Materialele de calitate și tehnologiile de print avansate asigură rezistența și durabilitatea bannerului, menținând astfel un aspect atrăgător pe termen lung.

Potrivit cerințelor tale, îți putem oferi mai multe variante de materiale flexibile: bannere textile, ușoare și elegante, de folosit cu precădere la interior. În cazul în care reclama ta este iluminată natural sau din față, o imprimăm pe frontlit bannere mari, mate sau lucioase, cu țesături diferite, rezistente la exterior.

Dacă reclama ta este nu doar mare ci foarte mare, recomandăm meshul – găurile sale îi oferă o densitate scăzută care presează mai puțin structura. În cazul în care dorești o reclamă iluminată din spate, care să fie vizibilă și noaptea, o imprimăm pe backlit banner. De asemenea, putem imprima și pancarte de reclamă vizibile pe ambele părți – pe blockout banner.

Versatilitate în utilizare

Un alt avantaj al bannerelor publicitare este versatilitatea lor. Acestea pot fi utilizate în diverse medii, de la evenimente în aer liber, târguri și expoziții, până la spații comerciale sau publice. Dimensiunile variate pe care le oferim și opțiunile de finisaj de calitate oferă flexibilitate în a adapta designul la diversele tale nevoi de promovare.

Impactul în publicitate

Cu oamenii în mișcare constantă în mediul urban, bannerele devin instrumente eficiente în a atrage atenția și a livra mesaje concise. Acestea pot servi ca instrumente de orientare în spații comerciale sau ca mijloace de promovare la evenimente, consolidând astfel poziția brandului și generând interesul publicului.

Imprimarea de bannere este o formă clasică și eficientă de publicitate, aducând un amestec de culoare, creativitate și impact vizual în mediul de afaceri și în peisajul urban. Cu abilitatea de a comunica rapid și eficient, bannerele rămân o alegere populară pentru companiile aflate în căutarea unei prezențe vizuale semnificative.

Chiar dacă tehnologia a evoluat azi de așa natură că o firmă mică poate imprima sute, spre mii de metri pătrați într-o zi, finisarea materialelor este încă dificilă, chiar și la nivelul sutelor de mp, dacă nu dispui de spații, utilaje de lipire (roboței cu pană caldă) și personal specializat.

Pentru aceasta, noi la Colorim Sign ne-am mutat în zona industrială de N-V a Clujului, unde am închiriat, la nr 1 de pe strada Valea Seacă, o hală de 216 mp. Cam ce presupune finisarea bannerelor si meshurilor?

Pentru a tivi ai nevoie cel puțin de un foen industrial (recomandăm Leister), dacă nu chiar de un roboțel (Hemtek). Ca să-i pui capse ai nevoie de capsatoare (noi aplicăm atât capse metalice cât și din plastic) și, mai ales, de un spațiu corespunzător de lucru.

La ce prețuri se face imprimarea de bannere?

S-a ajuns acum 4 ani ca un banner imprimat și finisat să se vândă (cel mai des către intermediari) cu 4-5 euro, în timp ce autocolantul se imprima la 7-8, spre 10 euro/mp cu laminare. De această conjunctură sau mini-manufactură au profitat mai ales agențiile de publicitate (intermediarii) și câteva firme de producție destul de nișate, care au știut să coabiteze cu micii producători de autocolant, cu care se și concurau, de fapt.

Cât mai costă un banner în 2023?

Nu a fost nevoie de mai mult de un an de pandemie pentru ca firmele de producție să-și dea seama că nu pot face față la creșterea cheltuielilor de funcționare: chirii, gaz, curent. Ca să nu mai vorbim de salarii… cei care imprimau cu 5 euro/mp au intrat în faliment sau au tras echipamentele de acest tip pe dreapta.

Așa s-a ajuns, după scumpirea costurilor de funcționare și cu materialele, ca bannerele să se imprime pentru clientul final cu 10 euro/mp, adică prețul la care se livrau autocolantele acum 5-6 ani, în timp ce autocolantul a crescut spre 15 euro/mp.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Us Now!